cdenvhoogstraten.be gemeente balen Gemeente Balen: Natuurlijke Schoonheid en Culturele Erfgoed

Gemeente Balen: Natuurlijke Schoonheid en Culturele Erfgoed

Gemeente Balen: Natuurlijke Schoonheid en Culturele Erfgoed post thumbnail image

Ontdek de charme van de gemeente Balen

In het hart van de Kempen ligt de gezellige gemeente Balen, een plek waar natuur, cultuur en gastvrijheid samenkomen. Met zijn landelijke karakter en talloze bezienswaardigheden is Balen een ideale bestemming voor zowel inwoners als toeristen.

Eén van de grootste troeven van Balen is ongetwijfeld zijn prachtige natuur. De gemeente wordt omringd door uitgestrekte bossen, groene weilanden en schilderachtige waterwegen. Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen tijdens tochten langs de Kempense kanalen, het natuurgebied Keiheuvel of het unieke natuurgebied De Most-Keiheuvel. Ook recreatiepark Keiheuvel biedt volop mogelijkheden voor ontspanning in de buitenlucht.

Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft Balen ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed te bieden. Het indrukwekkende kasteel De Most is een echte eyecatcher en herbergt tegenwoordig het gemeentehuis. In het centrum vind je pittoreske straatjes met gezellige winkeltjes en horecagelegenheden waar je kunt genieten van streekproducten en lokale lekkernijen.

Voor wie op zoek is naar wat meer actie, zijn er tal van sportieve mogelijkheden in Balen. Watersportliefhebbers kunnen zich uitleven op het Zilvermeer, waar ze kunnen zwemmen, zeilen of kajakken. Daarnaast zijn er verschillende sportclubs en verenigingen waar jong en oud zich kunnen uitleven in diverse disciplines.

Balen staat ook bekend om zijn levendige evenementenkalender. Van gezellige braderieën en muziekfestivals tot sportwedstrijden en culturele voorstellingen, er is altijd wel iets te beleven. De inwoners van Balen hechten veel waarde aan gemeenschapszin en dat zie je terug in de vele georganiseerde activiteiten.

Bovendien is Balen goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Dankzij de centrale ligging tussen Mol, Geel en Lommel zijn er goede verbindingen naar omliggende steden en gemeenten.

Kortom, Balen is een pareltje in de Kempen dat voor iedereen wat te bieden heeft. Of je nu wilt genieten van de rustige natuur, wilt kennismaken met de rijke geschiedenis of actief wilt deelnemen aan sportieve activiteiten, Balen heeft het allemaal. Kom langs en ontdek zelf de charme van deze prachtige gemeente!

 

4 Veelgestelde Vragen over Gemeente Balen in België

  1. Hoe groot is balen?
  2. Hoeveel mensen wonen er in Balen?
  3. Hoeveel gehuchten heeft balen?
  4. Welke provincie is balen?

Hoe groot is balen?

Balen is een gemeente in de provincie Antwerpen, België. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 72,88 vierkante kilometer. Met deze grootte behoort Balen tot de middelgrote gemeenten in de provincie. Het landschap van Balen bestaat voornamelijk uit landbouwgronden, bossen en waterwegen, waardoor het een landelijk karakter heeft. De gemeente heeft ook verschillende dorpskernen, zoals Balen-Centrum en Olmen, die elk hun eigen unieke charme hebben.

Hoeveel mensen wonen er in Balen?

Op basis van de meest recente gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) wonen er in Balen, een gemeente in België, naar schatting ongeveer 22.000 mensen. Het exacte aantal kan variëren, aangezien de bevolking continu evolueert door geboorten, sterfgevallen en migratie. Het is raadzaam om actuele statistieken te raadplegen voor het meest recente bevolkingscijfer van Balen.

Hoeveel gehuchten heeft balen?

Balen heeft in totaal 11 gehuchten. Deze gehuchten zijn: Balen-Centrum, Hulsen, Rosselaar, Olmen, Schoorheide, Wezel, Voortkapel, Scheps, Stotert, Heidehuizen en Hoogbuul. Elk gehucht heeft zijn eigen karakter en draagt bij aan de diversiteit en charme van de gemeente Balen.

Welke provincie is balen?

Balen is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in België.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.